VoucherCoupon

Yomut - Buhara Covor Persan 122x130

Yomut - Buhara Covor Persan 122x130

Culorile fiecarui covor arata diferit, în funcție de latura din care il privesti.Puteți viziona covorul din diferite unghiuri privind imaginile de mai jos:

  • Pretul Total: 853 lei       30%
  • Pret Internet : 1220 lei
  • Cod Covor: klm1499-2991
  • Marime: 122x130 cm
  • Grosime: Mediu (5-10 mm)
  • Vechime: 0-20 (Nou)
  • Origine: Iran/Persia
  • Smoc/Urzeala: Lana pe bumbac
  • Densitatea Nodurilor: aproximativ 420.000 noduri pe m²
  • Culorile Covorului:

Yomut Carpets: The Yomut carpets are being woven by the turkmenic nomadic tribe Yomut, which live in the regions between Northern Persia, Caspian Sea, Uzbekistan and Afghanistan. The Yomut carpets are woven with a woolen warp. They are dense and meticulously woven from materials of excellent quality. Most of the Yomut carpets have a thin and low pile. Their colours are red, including different tones of red. Their motifs are repeated octagons or rombi surrounded by many bordures, by a main, wide bordure and many narrower bordures on both sides of the main bordure.

Covoare Buhara: Covoarele Buhara sunt țesute în Belutchistan și în diferite regiuni din Uzbekistan, Turkmenistan și Afganistan.Din categoria covoarelor Turkmenistan fac parte covoarele Basjir, Salor, Tekke-Bochara, Jolam-Bocharaband, Ersari, Tjaudor și Yomut, care sunt exemple ale stilului de covor numit Bokhara (Buhara).Cateva din zonele Turkmenistanului unde se țes aceste covoare sant Ashkabad, Bakharden, Geok-Tepe, Kizyl-Arvat și Merv.Roșul inchis și intreaga gamă de la rosu la violet si pana la maro sunt culorile dominante.Modelele repetabile in forma de octagon , romburile, precum si modelele giomout (yomut) reprezinta caracteristicile acestor covoare.Urzeala lor este întotdeauna din lană.

Nomade: covoare tesute de nomazi.Nomazii sant în continua mișcare și nu locuiesc permanent într-o zonă geografică.Confectionează covoare lucrate manual țesute în războaie de țesut demontabile.Din acest motiv, pot exista mici variații în țesutul covoarelor și uneori covoarele sant inegale,ne-uniforme în ceea ce privește forma acestora.De asemenea, proiectarea covoarelor se realizează din memorie și depinde de inspirația de moment a fiecărui meșter.Astfel incat, uneori covoarele lor, este posibil sa nu aibă un model uniform pe întreaga suprafață a covorului.

Umbre orizontale sau verticale in smocul covorului: Umbrele sant datorate plierii covorului in timpul transportului. Atunci cand covorul este asternut pe jos și calcat umbrele dispar. Exemple

Abrash: Datorita continutului diferit de grasimi existent in lana precum si datorita procentului diferit de sare folosit in procesul de vopsire, fibrele de lana au un coeficient diferentiat de absorbtie a culorilor.Inainte de tesut acest lucru nu este atat de vizibil.In schimb, in timp ce sant tesute se creaza randuri de nuante ale aceleiasi culori.Se numește Habré (Abrash)-ceea ce înseamnă în limba persană nor-și demonstrează naturaletea si autenticitatea firelor de lana pentru care nu s-au folosit de loc chimicale. Exemple

Categorii de Baza
Tipul
Origine
Marime/Forma
Model
Calitate
Culoare

Pin it

Covoare similare care poate v-ar interesa

Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 130x137
960 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 130x130
909 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 125x135
905 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 123x142
937 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 120x117
872 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 116x130
937 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 130x140
979 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 112x120
830 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 130x130
909 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 127x121
951 lei

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Covoare vizionate
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 122x130
853 lei