fbOrele de funcționare: Luni - Vineri 09.00 - 17:00 și Sambătă 10:00 - 15:00

  Magazin

Yomut - Buhara Covor Persan 123x142

Yomut - Buhara Covor Persan 123x142

 Image Zoom


Culorile fiecarui covor arata diferit, în funcție de latura din care il privesti.Puteți viziona covorul din diferite unghiuri privind imaginile de mai jos:

  • Pretul Total: 1407 lei       -50%
  • Pret Internet : 2813 lei
  • Cod Covor: klm1511-723
  • Marime: 123x142 cm
  • Grosime: Mediu (5-10 mm)
  • Vechime: 0-20 (Nou)
  • Smoc/Urzeala: Lana pe bumbac
  • Densitatea Nodurilor: aproximativ 360.000 noduri pe m²
  • Culorile Covorului:

Yomut Carpets: The Yomut carpets are being woven by the turkmenic nomadic tribe Yomut, which live in the regions between Northern Persia, Caspian Sea, Uzbekistan and Afghanistan. The Yomut carpets are woven with a woolen warp. They are dense and meticulously woven from materials of excellent quality. Most of the Yomut carpets have a thin and low pile. Their colours are red, including different tones of red. Their motifs are repeated octagons or rombi surrounded by many bordures, by a main, wide bordure and many narrower bordures on both sides of the main bordure.

Covoare Buhara: Covoarele Buhara sunt țesute în Belutchistan și în diferite regiuni din Uzbekistan, Turkmenistan și Afganistan.Din categoria covoarelor Turkmenistan fac parte covoarele Basjir, Salor, Tekke-Bochara, Jolam-Bocharaband, Ersari, Tjaudor și Yomut, care sunt exemple ale stilului de covor numit Bokhara (Buhara).Cateva din zonele Turkmenistanului unde se țes aceste covoare sant Ashkabad, Bakharden, Geok-Tepe, Kizyl-Arvat și Merv.Roșul inchis și intreaga gamă de la rosu la violet si pana la maro sunt culorile dominante.Modelele repetabile in forma de octagon , romburile, precum si modelele giomout (yomut) reprezinta caracteristicile acestor covoare.Urzeala lor este întotdeauna din lană.

Nomade: covoare tesute de nomazi.Nomazii sant în continua mișcare și nu locuiesc permanent într-o zonă geografică.Confectionează covoare lucrate manual țesute în războaie de țesut demontabile.Din acest motiv, pot exista mici variații în țesutul covoarelor și uneori covoarele sant inegale,ne-uniforme în ceea ce privește forma acestora.De asemenea, proiectarea covoarelor se realizează din memorie și depinde de inspirația de moment a fiecărui meșter.Astfel incat, uneori covoarele lor, este posibil sa nu aibă un model uniform pe întreaga suprafață a covorului.

Toate covoarele CarpetU2 sunt supuse curățării cu produse antibacteriene și Repelente de molii de înaltă calitate conform legislației persane.

Umbre orizontale sau verticale in smocul covorului: Umbrele sant datorate plierii covorului in timpul transportului. Atunci cand covorul este asternut pe jos și calcat umbrele dispar. Exemple

Abrash: Datorita continutului diferit de grasimi existent in lana precum si datorita procentului diferit de sare folosit in procesul de vopsire, fibrele de lana au un coeficient diferentiat de absorbtie a culorilor.Inainte de tesut acest lucru nu este atat de vizibil.In schimb, in timp ce sant tesute se creaza randuri de nuante ale aceleiasi culori.Se numește Habré (Abrash)-ceea ce înseamnă în limba persană nor-și demonstrează naturaletea si autenticitatea firelor de lana pentru care nu s-au folosit de loc chimicale. Exemple

Categorii de Baza
Tipul
Origine
Marime/Forma
Model
Calitate
Culoare

Pin it

Covoare similare care poate v-ar interesa

Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 128x130
1342 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 116x130
1218 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 129x132
1451 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 130x140
1466 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 125x135
1441 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 130x137
1521 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 130x130
1441 lei
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 134x138
1491 lei
Covoare vizionate
Yomut - Buhara
Yomut - Bokhara 123x142
1407 lei

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!