Scoarta Fars - Qashqai 215x113

Scoarta Fars - Qashqai 215x113

Culorile fiecarui covor arata diferit, în funcție de latura din care il privesti.Puteți viziona covorul din diferite unghiuri privind imaginile de mai jos:

 • Pretul Total: 501 lei       80%
 • Pret Internet : 2505 lei
 • Cod Covor: klm5072-100
 • Marime: 215x113 cm
 • Grosime: Subtire (<5 mm)
 • Vechime: 0-20 (Nou)
 • Origine: Iran/Persia
 • Smoc/Urzeala: Lana pe bumbac
 • Densitatea Nodurilor: *Chilimle sant tesute si nu au noduri
 • Culorile Covorului:
 • Important de retinut: Covorul este putin stramb / asimetric

Fars Carpets: The Fars kilims are famous for the variety of their motifs. In this category also belong textiles of various applications, such as saltbags, horsebags, cushions etc. They are being woven by the Nomads in Persia. The most famous Persian kilims are Sumak, Senneh, Fars and Qashqai.

Covoare Qashqai: Covoarele Kaschai (Qashqai) sunt țesute de nomazi care trăiesc în regiunea muntoasă din sud-vestul Persiei, în provinciile Fars , Khuzestan , la sud de Isfahan și în jurul orașului Shiraz .Covoarele au o mare densitate de noduri și varietate de modele, de obicei, realizate in roșu și albastru.Se tes covoare, Scoarta și obiecte textile decorative (panglici, pungi, etc), care au ca tematica scene din viața cu oameni, animale, pasari, copaci și flori.De asemenea, sant redate scene din monumentele istorice, în special de la Persepolis.

Scoarta: Este un tip de țesut fără smoc, care a precedat covorului cu smoc și se confecționeaza în principal de nomazi.De multe ori nu are fața sau dos, ca atare se pot folosi pe ambele fețe.

Țesut pe una sau ambele margini ale lățimii covorului: La unele covoare nomazii tes franjurii pe una sau pe ambele parti ale covorului -care au franjuri- intr-un singur Scoarta ori, le rasucesc intr-un mod elaborat in mici impletituri.Este o tehnica folosita de unii țesători pentru a obține o mai mare rezistenta a covoarelor sau pur si simplu pentru a-si etala aptitudinile. Exemple

Abrash: Datorita continutului diferit de grasimi existent in lana precum si datorita procentului diferit de sare folosit in procesul de vopsire, fibrele de lana au un coeficient diferentiat de absorbtie a culorilor.Inainte de tesut acest lucru nu este atat de vizibil.In schimb, in timp ce sant tesute se creaza randuri de nuante ale aceleiasi culori.Se numește Habré (Abrash)-ceea ce înseamnă în limba persană nor-și demonstrează naturaletea si autenticitatea firelor de lana pentru care nu s-au folosit de loc chimicale. Exemple

Categorii de Baza
Tipul
Origine
Marime/Forma
Model
Calitate
Culoare

Pin it

Covoare similare care poate v-ar interesa

Scoarta Fars - Qashqai
KilimFars - Qashqai 204x107
450 lei
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 203x114
858 lei
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 201x116
867 lei
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 205x105
798 lei
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 201x103
770 lei
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 215x105
840 lei
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 210x116
905 lei

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Covoare vizionate
Scoarta Fars - Qashqai
KilimFars - Qashqai 215x113
501 lei