Nahavand - Ornak Covor Persan 95x63

Nahavand - Ornak Covor Persan 95x63

Culorile fiecarui covor arata diferit, în funcție de latura din care il privesti.Puteți viziona covorul din diferite unghiuri privind imaginile de mai jos:

 • Pretul Total: 589 lei       30%
 • Pret Internet : 844 lei
 • Cod Covor: unq664-669
 • Marime: 95x63 cm
 • Grosime: Mediu (5-10 mm)
 • Vechime: 20-40
 • Origine: Iran/Persia
 • Smoc/Urzeala: Lana pe bumbac
 • Densitatea Nodurilor: aproximativ 200.000 noduri pe m²
 • Culorile Covorului:
 • Important de retinut: Covorul este putin stramb / asimetric

Covoare Nahavand: Este numele covoarelor tesute in oraselul Nahavand, în nord-vestul Iranului, în apropiere de orașul Hamadan .În covoarele Nahavand este folosta lana de înaltă calitate.Tesutul lor este fin si complex.Culorile variază ,predominante fiind nuantele de roșu și albastru.Modelele lor constau in reprezentări geometrice de flori și de multe ori reprezentări ale regnului animal.

Ornak Carpets: With the name Ornak we mean small carpets that the Nomads use as a sample and as a pattern in order to weave bigger carpets. Every Ornak carpet is usually one quarter of the motif of a bigger carpet. When the Nomads weave a carpet by using an Ornak as a pattern they add or leave out some motifs, they may use the same or other colours, so that in the end they create their own creation.

Nomade: covoare tesute de nomazi.Nomazii sant în continua mișcare și nu locuiesc permanent într-o zonă geografică.Confectionează covoare lucrate manual țesute în războaie de țesut demontabile.Din acest motiv, pot exista mici variații în țesutul covoarelor și uneori covoarele sant inegale,ne-uniforme în ceea ce privește forma acestora.De asemenea, proiectarea covoarelor se realizează din memorie și depinde de inspirația de moment a fiecărui meșter.Astfel incat, uneori covoarele lor, este posibil sa nu aibă un model uniform pe întreaga suprafață a covorului.

Abrash: Datorita continutului diferit de grasimi existent in lana precum si datorita procentului diferit de sare folosit in procesul de vopsire, fibrele de lana au un coeficient diferentiat de absorbtie a culorilor.Inainte de tesut acest lucru nu este atat de vizibil.In schimb, in timp ce sant tesute se creaza randuri de nuante ale aceleiasi culori.Se numește Habré (Abrash)-ceea ce înseamnă în limba persană nor-și demonstrează naturaletea si autenticitatea firelor de lana pentru care nu s-au folosit de loc chimicale. Exemple

Categorii de Baza
Tipul
Origine
Marime/Forma
Model
Calitate
Culoare

Pin it

Covoare similare care poate v-ar interesa

Nahavand - Ornak
Nahavand - Ornak 100x74
677 lei

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Covoare vizionate
Nahavand - Ornak
Nahavand - Ornak 95x63
589 lei